Raspričavanje #16 [Ninus Nestorović]

ULICA

Kriminalac s čarapom na glavi istrčao je na ulicu. U rukama nosi dve vreće novca i pištolj. Za njim trče dva policajca. U kafeu, sto metara niže, mladić u crnoj kožnoj jakni, ošišan na nulu, puca u glavu neke poznate ličnosti. Krv na sve strane. Ubica izlazi na ulicu i trči.

U susednoj zgradi, na trećem spratu, žena je izbola muža kuhinjskim nožem i istrčala na uluicu. U istoj toj ulici, u isto vreme, mladić od sedamnaest godina, automobilom koji je ukrao na nekom gradskom parkingu, gazi nekog klinca, izlazi iz automobila i trči.

Trči i žena srednjih godina, polugola, a za njom trči manijak, skroz go.

S druge strane ulice trči jedan gospodin, elegantno obučen, s cegerom u rukama, a ispred njega trči džeparoš s novčanikom u desnom džepu koji je prethodno ukraden gospodinu s cegerom.

Trči i jedan lokalni političar, a za njim grupa nezadovoljnih građana. Trče i dve prostitutke, u pokušaju da se sakriju od one dvojice policajaca koje smo već pomenuli na početku priče.

Malo je takvih ulica u Evropi u kojima svi trče, od policajca do prostitutke. Iz ove priče se vidi da naš narod ubrzanim koracima grabi napred. Ne preostaje mi ništa drugo sem da dam podršku ovakvim pozitivnim kretanjima u svojoj zemlji i viknem iz sveg glasa:

„Trči, Srbijo, trči!“

© Ninus Nestorović

__________
Priča „Bruka“ je objavljena u autorskoj knjizi Ninusa Nestorovića: „Vojna tajna“ (Alma, Beograd, 2006).
Овај унос је објављен под Приче и означен са , , . Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Raspričavanje #16 [Ninus Nestorović]

  1. dusan djordjevic каже:

    Bravo, ova prica ce me primorati da nabavim knjigu cenjenog kolege.

Затворено за коментаре.