Mali jubileji i premijera stripa

Žikišon Blog banerKada bismo danas podvukli crtu dosadašnjeg rada Žikišon Bloga izdvaja se sledeće:

– Rubrike aforizama „Lukavi Pejo“, urednika Vasila Tolevskog, i „Bosna ispod sača“, urednika Bojana Bogdanovića, kao i rubrike knjiški objavljivanih priča i pesama „Raspričavanje“ i „Opemenjavanje“ doživele su u septembru svoje male jubileje – deseto izdanje. Na korak od desetog izdanja je i rubrika aforizama „Prekodrinska šaputanja“, urednika Jove Nikolića.

– Pokrenuta je nova rubrika, kombinacija karikature i aforizma, „1 na 1“. Prve nedelje su bile zastupljene karikature Miroslava Mira Georgijevskog, a sledeće nedelje počev od ponedeljka, posle nedelje pauze, na megdan aforizmima više autora izlaze karikature Slobodana Srdića.

– Još jedna nova rubrika nosi naziv „Pogled kroz prste“, u kojoj Tamara Lujak objavljuje svoje aforizme i misli. Izlazi svakog drugog ponedeljka i nadopunjuje se sa rubrikom aforizama „Mravinjanje“.

– I dalje, standardne rubrike su: „Mravinjanje“ – aforizmi autora pod pseudonimom Mravojeb sui generis; „Humoreskica“ – humoreske Radeta Đergovića; „Političke vesti iz (ne)svesti“ – satirični komentari Đure Šefera Sremca; „Sitne misli: Mozgalice“ – Peka Laličića, „Afokrifi“ – aforizmi Radeta Jovanovića; „Priče iz prve ruke“ – do sada knjiški neobjavljene priče; dve rubrike urednika Veljka RajkovićaCrnogorski epigrami“ i „Sa crnogorske trpeze“ – crnogorski aforizmi; i, „Žiška“ u ulozi aforizma nedelje.

– Uz galerije karikatura „Mini Gallery“ i „Crnogorska KarikaTuristička Organizacija“ (po izboru Veljka Rajkovića), uz rubriku „Profil[e]“, par rubrika na pauzi („Crnogorski anegdotski humor“ i „Pozdrav sa juga“ – makedonska karikatura), nekoliko članaka aforizama više autora (Zoran Plavšić, Tamara Lujak, Rajica Marković, Sava Markov), predstavljanja knjiga, objavljivanja raspisanih konkursa i njihovih rezultata i drugih propratnih aktivnosti i sadržaja to je sve od Žikišon Bloga. Ni manje, a ni više.

A ono što će biti više, što je u najavi za sledeću nedelju, su humorističko-satirične pesme i priče iz Crne Gore po izboru Veljka Rajkovića i samo na Žikišon Blogu PREMIJERNO sutrašnje objavljivanje, u celini, stripa „Prva brazda“, na 44 strane, autora pod pseudonimom Šinjel.

Prva brazda - Naslovna strana

Nastaviće se…

Овај унос је објављен под Нешто више и означен са . Забележите сталну везу.