Књига: „Попуњена празнина“

ПАРАДОКСАЛНО ЈАВЉАЊЕ БУДУЋНОСТИ

Попуњена празнинаРисто Филчевски, Костадин Устапетров и Ђорђи Панов, сви заједно, као да воде инат са провидном истином и карикираним начином живота у својој околини, у сопственој Голготи, али и у својој вољеној отаџбини. Испреплетени осећаји према свим појавама које нарушавају духовну и материјалну равнотежу између стубова државе, народа и јахача Апокалипсе, политичара, утемељују у изванредну књигу афоризама насловљена као „попуњена празнина“.

Оваква заједничка акција адресирана ствараоцима неподношљиве горчине живљења, претварају је у једну од најлепших буквара за одрасле. Ипак, шареноликост у тематским преокупацијама, сврстава их у сам ред најбољих македонских аутора свих времена. Ако су Филчевски и Устапетров једни од најбољих аутора сатиричних афоризама, Панов свој квалитет надопуњује уласком у филозофски афоризам.

Директност са којом наступају детерминира их као мајсторе изванредног кова. У својим композицијама користе снагу контраста и резигнираност ниског морала, лажи и људске судбине. Ипак, на нељудске поступке, одговарају хуморном и облагорођеном мисли. Али, њихова је порука у истом тренутку и закључак о ономе што би требало направити, да би народ био задовољан. Порука је јасно адресирана.

Васил Толевски

Ристо Филчевски-Костадин Устапетров-Ђорђи П. Панов
ПОПУЊЕНА ПРАЗНИНА
Издавач: ЛУБ „Благој Јанков – Мучето“ – Струмица
Рецензент: Васил ТОЛЕВСКИ
Насловна страна: Костадин УСТАПЕТРОВ

ИЗБОР АФОРИЗАМА
Ђорђи П. Панов

Не тражимо љубав од политичара,
али хоћемо да нас задовоље.

За разлику од коцкара,
неке државе губе на – географским картама.

Што ако је на високој функцији
кад је користи за ниске страсти.

Семе подељености најуспешније клија
и расте на заједничкој њиви.

Овај унос је објављен под Књиге и означен са , . Забележите сталну везу.