Političke vesti iz (ne)svesti #4: Ko nas grize usred krize

Političke vesti iz (ne)svesti» Ne mogu poslanici delovati energičnije. I mozak im u energetskoj krizi.

» Poslanici još nisu usvojili zakon o izgradnji vetrenjača. Plaše se da ih ne oduvaju sa političke scene.

» Niču nam mostovi na sve strane. Vlada nas voza li voza s jedne na drugu stranu reke života. A mi (pre)sipamo skupi benzin iz šupljeg u prazno.

» Gađali smo ciljnu inflaciju za prvih šest meseci i omanuli samo za 0,5 odsto. Izdalo nas prognozersko oko – umrla vidovita baba Vanga.

» Stopa nezaposlenosti u Grčkoj dostiže 32,5 odsto. Blago Grcima! Mi se ne (z)grčimo ni na 50 procenata. Neka je blagosloveno „crno tržište“.

» Posle Grčke kost u grlu dužničke krize zapašće Portugaliji, Španiji… Ekonomisti Srbiju i ne spominju, mi nemamo ni kostiju. Seljaci i kasapi „kolju po kućama“ tobože niskoproduktivne krave.

» Jadne krave svima zacrnеše, a belo mleko daju. Nadležno ministarstvo pije samo viski.

» Nema više (ni manje) sprege sudija i kriminala. Rezultati privrede su i dalje kriminalni, a u delilaca pravde ne vidi se učinak – od prašinčine na aktima.

» Evrić sve drčnije diže glavu – ulični diler srećno ispraznio džepove. Mora skoknuti do Skupštine da podigne dnevnicu, isteklo mu radno vreme – za celu.

» Od nedavno kroz život idem široko otvorenih očiju i još otvorenijeg srca. Hirurzi su se baš namučili na mom baj-pasu. Preživeo sam, a nisam hteo na operaciju u inostranstvu, ja sam rodoljub! Gde je tu kriza!?

© Đura Šefer Sremac

Овај унос је објављен под Коментари и означен са , , . Забележите сталну везу.