Денчић и Косановић уврштени међу „Носороге Првог Реда“

Nosorog - RhinocervsМеђународни часопис за сатиру, хумор и карикатуру „Носорог“ из Бања Луке прогласио је по 11. пут добитнике годишње награде „Носорог Првог Реда“ за 2010. годину.

Жири у саставу Миладин Берић (Бања Лука), Мића М. Тумарић (Нови Сад), Бојан Богдановић (Зеница) и Горан Кљајић (Бања Лука) за добитнике награде, међу унапред номинованим сатиричарима и карикатуристима, одабрао је Живојина Денчића, сатиричара из Зајечара (Србија), и Миленка Косановића, карикатуристу из Бајмока код Суботице (Србија).

Награда „Носорог Првог Реда“ се додељује на основу вишегодишње сарадње и квалитета радова објављених у часопису „Носорог“, а састоји се од специјалне дипломе.

Од 2000. године, од кад се додељује награда „Носорог првог реда“, добитници признања су били следећи сатиричари и карикатуристи, сарадници часописа „Носорог“: Александар Баљак, Растко Закић, Ђорђе Оташевић, Душко М. Петровић, Милован Вржина и Радивоје Бојичић за сатиру (2000.); Живко Вујић и Сенад Хонић за сатиру и Воја Станковић за карикатуру (2001.); Анђелко Ердељанин и Зоран Т. Поповић за сатиру (2002.); Владан Сокић (постхумно) и Весна Денчић за сатиру (2003.); Слободан Јанковић за сатиру и Ана фон Ребер за карикатуру (2004.);  Зоран Спасојевић за сатиру (2005.); Милорад Калезић (постхумно) за хумор и сатиру (2006.); Милош Ђурђев за сатиру и Карлос Алберто да Коста АМОРИМ за карикатуру (2007.); Слободан Дучић за сатиру и Мариа Клаудиа Ре за карикатуру (2008.); Бојан Богдановић за сатиру и Александар Блатник за карикатуру (2009.).

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.