Вече хумора и сатире у Угљевику

Veče humora i satire u UgljevikuУГЉЕВИК, 27. АВГУСТА (СРНА) – У Угљевику је одржано вече хумора и сатире, током којег су наступила седморица афористичара из Србије и Републике Српске (РС).

На отвореној сцени испред зграде Центра за културу „Филип Вишњић“ синоћ су, пред више од 250 посјетилаца, афоризме говорили чланови Београдског афористичарског круга (БАК) Александар Чотрић, Душан Пуача, Срђан Динчић, Раде Ђерговић и Милан Ј. Михајловић.

Из РС учествовали су Јово Николић из Лопара и Грујо Леро, предсједник Удружења афористичара „Први април“ из Бијељине.

Пуача је представио књигу под називом „Лепота је пролазна“, у коју је уврстио  афоризме 24 аутора. Збирка садржи афоризме са темом мушко-женских односа, а издавачи су Висока школа електротехнике из Београда и БАК.

У синоћњем програму наступили су и чланови Музичке школе „Корнелије Станковић“ из Угљевика,  која дјелује при Центру за културу.

Наступу афористичара претходило је отварање изложбе под називом „Племенска умјетност јужних мора“ из колекције Горана Полетана, који живи у Аустралији.  Поставку експоната, који  ће бити изложени у Галерији угљевичког Центра за културу наредних двадесетак дана,  извршио је Музеј Семберије из Бијељине.

Током дана, у програму угљевичке „Радио-Скале“, у емисији „Љепше је са културом“, коју уређује и води Предраг Вујевић, гостовали су Николић и Леро, који су, казујући  афоризме свих седам учесника манифестације, најавили овај културни догађај.

Вечери афоризама у Угљевику одржавају се крајем августа већ четврту годину заредом, па Центар за културу „Филип Вишњић“ намјерава да ова манифестација  постане традиционална.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , . Забележите сталну везу.