Političke vesti iz (ne)svesti #3: Jesen stiže (štrajkačka), dunjo moja

Političke vesti iz (ne)svesti» Prosvetari najavljuju jesenji štrajk, udarila im kriza u novčanike. Primili krizni virus od čeonih mozgova.

» – Hleba pa igara! – traže prosvetari, ali ne sindikalno-političkih.

» Ne zatvarajte škole, deca vas mole. Da imaju gde da igraju tenis u vreme štrajka. „Profani“ će igrati – „Žikino kolo“.

» Obrazovni sistem danas ima pravo značenje. Jede vlastitu decu – sistematski.

» Ministar izjavio da će isplata plata i penzija zavisiti od toga hoće li biti dovoljno para u drž’-kasi. Deco, ići ćemo na brčkanje u „Vladin potok“, ministar otkrio toplu vodu.

» Posle 35 godina rada u prosveti profesori su morali potpisati, ovog leta, akt o saglasnosti za lični status tehnološkog viška, iliti za široke mase, verovali ili ne – otkaz unapred. Razlog: „bela kuga“ – muškarčine u našoj Stradiji zatajile na dignitetu ličnosti.

» Snimamo odavno naš dugometražni i dugoročni cunami. Zove se „bela kuga“.

» Agonija mlekarske industrije se nastavlja. Umesto mleka iz flašice dojenčad sisa mamin prst. Nadležni će izgleda, uskoro, posisati sve svoje.

» Čim objavim knjigu satire, grize me savest zbog promašene investicije. Moraću i ja da štrajkujem – obustavljam pisanje u knjigama, direktno se bacam samo na elektronska izdanja. Jeftinije je.

» Nisam bio milijarder još od one bajkovite super-inflacije. Eh, evriću moj, ako tako nastaviš, odoh ja opet u finansijsku bajku! Imaću, valjda, bar za kompot od dunja.

© Đura Šefer Sremac

Овај унос је објављен под Коментари и означен са , , . Забележите сталну везу.