„Osten“ web broj 4 (1657, avgust 2010.)

Osten broj 4 (1657)Izašao je četvrti broj humoristično-satiričnog vesnika „Osten“ u elektronskom pdf formatu, za koji je zadužen tehnički urednik Nikola Simovski. Ovo je ujedno 1657. broj dodatka makedonskom dnevnom listu „Vreme“, u kome se „Osten“ pojavljuje svake prve subote u mesecu.

Urednička ekipa u sastavu Vasil Tolevski (urednik za tekst), Miroslav Georgijevski (urednik za karikaturu) i Darko Marković (glavni i odgovorni urednik) i ovoga puta je uz pisane i crtane radove makedonskih autora malo prošarala „Balkanskom koridom“ putem aforizama, priča i karikatura. Tako su, pored aforizama nekolicine autora, među kojima su posebna mesta zauzeli Veljko Rajković, Žarko Petan i Bojan Bogdanović, priče Aleksandra Čotrića „Naučnik“ i Radivoja Bojičića „Srpski teatar“ „progovorile“ makedonskim jezikom.

Od članaka posebnu pažnju privlači posveta nedavno preminulom makedonskom karikaturisti Delču Mihajlovu uz karikature koje su obeležile njegovo stvaralaštvo.

Kao i do sada, na kraju je sve zaokruženo „svetskom koridom“ karikatura kojoj su pridodati „belosvetski osmesi“ u vidu anegdota.

Dok se na Issuu nalogu „Osten“-a ne pojavi četvrti web broj u mogućnosti ste da prelistate prva 3 broja ovog vesnika ili se možete javiti na i-mejl zikison@zikison.net i biće vam prosleđen u pdf formatu.

Овај унос је објављен под Часописи и означен са , , , , . Забележите сталну везу.