Nasmej se i broj do 100

Žikišon Blog banerPoštovani ljubitelji satire, humora, karikature i stripa, namerni i slučajni posetioci Žikišon Bloga,

U ovom jubilarnom 100. članku saopštavam, da je zaključno sa 6. avgustom prošlo tačno mesec dana od početka rada Žikišon Bloga, koji je zahvaljujući predanosti urednika pokrenutih rubrika i uz podršku drugih autora, čiji su radovi objavljeni i koji će tek to biti, već postao nezaobilazna internet lokacija dobrog smeha, a verovatno za neke neočekivano.

Pored pojedinačnih angažovanja i učestovanja u stvaranju jednog zdravog zajedničkog portala, koji ima za cilj da objedini prvenstveno sve autore sa ovih prostora, po početnoj ideji Zorana Matića Mazosa, najviše su u celini doprineli svojim redovnim rubrikama „Lukavi Pejo“ i „Pozdrav sa juga“ makedonski aforističari i karikaturisti u organizaciji Vasila Tolevskog i Miroslava Mira Georgijevskog. Na dobrom putu je da se slična saradnja ostvari sa crnogorskim satiričarima i karikaturistima zahvaljujući angažovanju Veljka Rajkovića, urednika rubrike „Crnogorski anegdotski humor“.

Oni koji pored već gore pomenutih urednika podjednako snose deo „krivice“ za ovakav Žikišon Blog su: Bojan Bogdanović, urednik rubrike aforizama „Bosna ispod sača“, autora iz Federacije Bosne i Hercegovine; Jovo Nikolić, urednik rubrike aforizama „Prekodrinska šaputanja“, autora iz Republike Srpske; Rade Đergović, urednik autorske rubrike „Humoreskica“; Peko Laličić, urednik autorske rubrike „Sitne misli: Mozgalice“; Đura Šefer Sremac, urednik autorske rubrike „Političke vesti iz (ne)svesti“; i, Rade Jovanović sa svojom autorskom rubrikom „Afokrifi“. Naposoletku, treba pomenuti i još jednog „krivca“ pod psudonimom Mravojeb sui generis sa rubrikom „Mravinjanje“.

Na kraju, pored moje lične rubrike eksperimentalnih aforizama koji za osnovu imaju nazive filmova sa ex-YU prostora „Filmski susret treće vrste“, tu su i stalne rubrike do sada u knjigama objavljenih humoristično-satiričnih priča „Raspričavanje“ i pesama „Opesmenjavanje“, kao i povremena rubrika Profil[е], koja ima za cilj da bliže predstavi autore zastupljene na Žikišon Blogu, i Mini Gallery – mini galerije karikatura, kratkog stripa i sličnih formi.

Uz zahvalnost svima na saradnji i porukama podrške, do sledećeg javljanja povodom malih i velikih jubileja,

S poštovanjem,
Vladica Milenković,
glavni i odgovorni urednik

Овај унос је објављен под Нешто више и означен са . Забележите сталну везу.