I Crna Gora na mapi Žikišon Bloga

Posle rubrika aforizama sa bivših YU prostora, makedonska „Lukavi Pejo“, Federacije BiH „Bosna ispod sača“ i Republike Srpske „Prekodrinska šaputanja“, danas se i Crna Gora našla na mapi Žikišon Bloga, ali ne sa aforizmima, već za početak sa „Crnogorskim anegdotskim humorom“. A prve su na redu cetinjske anegdote. Rubriku, koja će ići u ritmu svakoga dana po jedna anegdota, uređuje satiričar iz Podgorice Veljko Rajković, a prema njegovim rečima u najavi su i druge satirične forme.

Danas je krenula i stalna rubrika Peka Laličića, pisca iz Majdanpeka, pod nazivom „Sitne misli: Mozgalice“, a dan pre, u nedelju, krenula je povremena rubrika „Političke vesti iz (ne)svestiĐure Šefera Sremca, satiričara iz Rume, i rubrika „HumoreskicaRadeta Đergovića, satiričara iz Šapca.

Dva važeća poziva:

Pozivaju se karikaturisti sa ex-YU prostora da uzmu učešće u radu Žikišon Bloga gde će svojim radovima biti zastupljeni u mini galerijama i predstavljeni u rubrici „Profil[e]“.

Svi autori i ljubitelji oblasti umetnosti koje obuhvata Žikišon Blog mogu postati saradnici slanjem vesti i informacija o događajima i manifestacijama koje se dešavaju u njihovim sredinama.

Овај унос је објављен под Нешто више и означен са . Забележите сталну везу.