Šaputanja, pozdravi i druge priče

Žikišon Blog – Posle rubrika makedonskog aforizma i aforizma Federacije Bosne i Hercegovine od petka 29. jula kreće i rubrika aforizma Republike Srpske „Prekodrinska šaputanja“, koju uređuje Jovo Nikolić, aforističar iz Ugljevika (RS).

Kako je i najavljeno krenulo je predstavljanje makedonske karikature i kratkog stripa. Svakog dana, počev od 23. jula, predstavljena je po jedna karikatura ili kratki strip autora iz Makedonije pod nazivom Pozdrav sa juga. Do danas je objavljeno 6 karikatura i jedan kratki strip 7 različitih autora po izboru karikaturiste Miroslava Mira Georgijevskog, urednika rubrike „Pozdrav sa juga“, koju je ukrasio maskotom a koja se našla i na markici koja simbolično obeležava svaki objavljeni rad. Pored toga, Georgijevski je autor maskote za rubriku makedonskog aforizma „Lukavi Pejo“.

Krenula je i rubrika „Profil[e]“ gde su za sada predstavljena dvojica karikaturista: Marcin Bondarowicz iz Poljske i René Bouschet iz Francuske, autori kojima su objavljene i mini galerije na Žikišon Blogu.

Pored najavljenih krenula je i jedna nenajavljena autorska rubrika aforizama Filmski susret treće vrste Vladice Milenkovića, glavnog i odgovornog urednika Žikišon Bloga. Aforizmi za osnovu imaju nazive filmova sa ex-YU prostora.

Od autorskih aforizama objavljeni su i aforizmi Peka Laličića Aforizam – aforizmom.

Ovim putem pozivaju se karikaturisti sa ex-YU prostora da uzmu učešće u radu Žikišon Bloga gde će svojim radovima biti zastupljeni u mini galerijama i predstavljeni u rubrici „Profil[e]“.

Poziv koji i dalje važi: Svi autori i ljubitelji oblasti umetnosti koje obuhvata Žikišon Blog mogu postati saradnici slanjem vesti i informacija o događajima i manifestacijama koje se dešavaju u njihovim sredinama.

Овај унос је објављен под Нешто више и означен са . Забележите сталну везу.